Erasmus+ stažuotės tęsiaisi

Erasmus+ stažuotės tęsiaisi

Šiais mokslo metais jau įvyko du Erasmus+ projekto „Europos stilius” (Nr. 2016-1-LT01-KA102-022791) dalyvių vizitai į užsienį – šį projektą koordinuoja Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla, ir mūsų mokykla jame dalyvauja kaip konsorciumo partnerė.

Spalio 11 – 16 dienomis profesijos mokytojos Gedutė Kuisienė ir Bronislava Valančienė, kartu su dar keturiomis kolegėmis iš Klaipėdos paslaugų ir verslo bei Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokyklų vyko į stažuotę Suomijoje, Kokkolos miesto profesinio rengimo centrą „Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä”. Stažuotės metu mokytojos susipažino su profesinio rengimo centro veikla, materialine baze, dalyvavo praktinio mokymo pamokose, stebėjo mokytojų, praktikos vadovų darbą, bendravo su mokiniais ir mokytojais, dalyvavo diskusijose apie Lietuvos ir Suomijos profesinio mokymo sistemas, kirpėjų ir kosmetikų profesinį rengimą, mokymo metodus, plaukų priežiūros ir kosmetikos procedūrų ypatumus Lietuvoje ir Suomijoje.

Prieš keletą dienų iš stažuotės Lenkijoje sugrįžo kirpėjo specialybės mokinės Diana Šertvytytė ir Danguolė Venckutė. Merginos net tris savaites sėmėsi profesinio meistriškumo patirties bei įgijo naujų profesinių kompetencijų Bialystoko miesto grožio salonuose. Čia jos asistavo profesionaliems meistrams, stebėjo jų darbą, susipažino su moderniomis plaukų kirpimo, dažymo, modeliavimo technologijomis, naudojamomis medžiagomis bei priemonėmis, darbo organizavimu, profesine etika, patobulino profesinę anglų kalbą, pramoko lenkiškai, pagilino socialinius įgūdžius, kitus asmeninius gebėjimus.

Laisvu laiku buvo organizuota kultūrinė bei pažintinė veikla, todėl vizitų dalyvės grįžo ne tik įgijusios naujų kompetencijų bei patirties, bet ir praplėtusios savo akiratį, daug pamačiusios bei sužinojusios apie aplankytas šalis.

Pavasarį dar yra numatyti to paties projekto profesijos mokytojų bei būsimųjų kirpėjų vizitai į Italiją ir Ispaniją.