„Verslumo savaitė” mūsų mokykloje

„Verslumo savaitė” mūsų mokykloje

Mūsų moksleiviai šiandien stovi karjeros pasirinkimo kryžkelėje. Suprantame, kad padaryti sprendimą labai nelengva, tačiau būtina, nes jis nulems viso ateities gyvenimo kelią, – sako ekonomikos ir verslo dalykų mokytoja Gražina Kazlauskienė. O kad padėtų savo mokiniams apsispręsti, kartu su savo kolege Violeta Michailova lapkričio 14-18 d. mokykloje jos inicijavo ir organizavo „Verslumo savaitės” renginius, išjudinusius ne tik visų specialybių mokinius, bet ir mokytojus.

Renginiai prasidėjo 14 LE ir 14 SV grupių mokinių dalyvavimu Lietuvos verslo kolegijos karjeros savaitėje – Jaunimo kūrybinėse dirbtuvėse. Čia jie susitiko su turizmo ir pramogų verslo specialistu, verslo vadovu, logistikos vadybininku, įmonių administratoriumi, statybos verslo vadybininku ir iš pirmų lūpų sužinojo apie verslo pasaulio subtilybes, bei galėjo išbandyti save atlikdami įvairias praktines užduotis.

15 TPVD grupės mokiniai, padedami profesijos mokytojos B. Valančienės, išleido informatyvų stendą apie verslumą. Bibliotekoje veikė knygų paroda „Mokomės verslumo”. Būsimosios kirpėjos kartu su savo profesijos mokytojomis R. Jurgėliene ir G. Kuisiene surengė šukuosenų ir pastišo dirbinių parodą. Na o savaitės renginius vainikavo viktorina „Linksmoji ekonomika” – jos metu net 12 komandų (tame tarpe ir mokytojų) rungėsi dėl sumaniausiųjų būsimųjų verslininkų titulo. Žvelgti į ekonomiką ir verslą linksmai buvo ne taip ir lengva – komandos klupo ties pačiais, regis, paprasčiausiais klausimais. O gal jie tiesiog buvo per rimtai nusiteikę? Vis dėlto komisija, kruopščiai suskaičiavusi visus teisingus ir neteisingus atsakymus, paskelbė, kad išradingiausi ir sumaniausi buvo 15 AM grupės mokiniai: Rokas Bagdonas, Gytis Degutis, Edvinas Bačiulis ir Laurynas Paulauskis.

Antroji vieta atiteko 16 LE grupės vaikinams Tomui Šileikiui, Pijui Strukčinskui, Oliandrui Nazarovui, Dominykui Dabševičiui,

o trečioji – 16 TPVD komandai: Gintautui Statkui, Ignui Jokšui, Ramūnui Bartkui ir Ramūnui Šteiniui.

Pirmąsias tris vietas užėmę mokiniai buvo apdovanoti garbės raštais bei piniginėmis premijomis, pridedant jas prie stipendijos. Visi kiti dalyviai gavo padėkos raštus ir atminimo dovanėles.