Mūsų Erasmus+ projektai

Mūsų Erasmus+ projektai

Šiais mokslo metais mūsų mokykla vykdo net tris Erasmus+ programos projektus. Du iš jų – bendradarbiaudama su Aukštadvario žemės ūkio mokykla.

Pirmasis projektas „Nuo idėjos iki verslo“ (Nr. 2017-1-LT01-KA102-034872) jau startavo, ir po vizito Italijoje mokslą mokykloje vėl tęsia jame dalyvavusios Agnė Simaitytė, Edita Pakamorytė ir Ligita Skarulskytė. Ir tai tik pradžia! Lapkričio mėnesį  į 3 savaičių trukmės stažuotę Berlyne vyks net trys automobilių mechaniko specialybės vaikinai, pavasarį – smulkiojo verslo paslaugų teikėjo specialybės merginos skris į Maltą.

Netrukus startuos ir antrasis projektas – „ Pažink prieš teisdamas“ (Nr. 2017-1-LT01-KA102-034899). Šio projekto veiklose dalyvaus mokyklos mokytojai – jiems numatyti vizitai į Italiją, Jungtinę Karalystę bei Ispaniją. Iš viso vizituose dalyvaus 4 mokyklos mokytojai.

Na o geriausia žinia yra ta, kad Europos Komisijos finansavimą gavo mūsų mokyklos koordinuojamas projektas „Žuvis ir jūros gėrybės: keiskime mitybos įpročius“ (Nr. 2017-1-LT01-KA102-035048). Projekto metu į stažuotes Prancūzijoje ir Portugalijoje išvyks net 11 mokyklos mokytojų bei ugdymą organizuojančių specialistų, dirbančių akvakultūros ir žuvies pirminio apdorojimo srityje. Šis projektas bus naudingas ne tik mokyklos bendruomenei, bet ir visai visuomenei, nes jo rezultatų sklaidos metu viešoje erdvėje bus dalijamasi sveikos mitybos rekomendacijomis, žuvies ir jūros gėrybių patiekalų receptais.

Kviečiame mokinius ir mokytojus aktyviai dalyvauti projektinėje veikloje. Sekite skelbimus bei kvietimus į dalyvių atrankas, nes dalyvauti projektinėje veikloje tikrai verta!