Būkime budrūs!

Būkime budrūs!

Gyvenimas toks gražus, ir toks… nesaugus! Pasirodo, kartais negalima pasitikėti net pačiais artimiausiais žmonėmis! Ir apie tai spalio 13 d. savo paskaitos metu mums kuo vaizdžiausiai papasakojo bei tikrais faktais iliustravo Tauragės apskrities VPK Šilutės r. PK vyriausioji tyrėja Jurgita Kaktienė.

O, rodos, net nepagalvotum, kad kasmet Lietuvoje be žinios dingsta apie 300 žmonių! Kur jie? Kodėl palieka savo namus, savo Tėvynę? Kodėl neįmanoma jų surasti?

Pasaulis atviras, sienų lieka vis mažiau ir mažiau – per keletą ar keliolika valandų galime pasiekti bet kurį pasaulio kampelį. O nesąžiningi ir piktavaliai žmonės dažnai pasinaudoja mūsų patiklumu arba noru greitai ir lengvai praturtėti. Sugundyti tokių perspektyvų ant sukčių kabliuko pakliūva ne tik jauni ir mažai gyvenimiškos patirties turintys žmonės. Ir kaip skaudžiai kartais tenka nusivilti, kai vietoje pažadėto rojaus merginos tampa sekso vergėmis, vaikinai verčiami sunkiai dirbti arba vagiliauti. Dar baisiau, jei tampama organų donorais. Taip, mes visa tai žinome, tik, deja, kasmet dingusių arba išnaudojamų žmonių skaičiai vis auga. Taigi, būkime budrūs. Nepasiduokime saldžioms vilionėms, nepasitikėkime atsitiktiniais asmenimis, tikrinkime informaciją, nesielkime neapdairiai ir skubotai. Saugokime save ir savo artimuosius!

Ieškantiems pagalbos arba norintiems pasitarti, vertėtų nedelsiant kreiptis į nevyriausybines organizacijas, teikiančias pagalbą prekybos žmonėmis aukoms (te. Nr.: 8 679 61617, 8 652 98187), o skubiais atvejais – 112. Taip pat visada galima kreiptis Lietuvos policijos pasitikėjimo telefonu 8  5 272 5372.

Smulkesnę informaciją jums visada suteiks socialinė pedagogė, bibliotekos vedėja, o taip pat ją galite rasti stende 1-ajame aukšte.

Būkime budrūs !