Iš nacionalinio konkurso „Logistas 2017” – su pergale!

Iš nacionalinio konkurso „Logistas 2017” – su pergale!

Lapkričio 23 d. Klaipėdos laivininkų mokykloje vyko nacionalinis profesinio meistriškumo konkursas „Logistas 2017” – jame dalyvavo net 8 komandos iš visos Lietuvos profesinių mokyklų. Mūsų mokyklai atstovavo Tomas Aukškalnis, Oliandras Nazarovas ir Lukas Matijevas.

Lengva nebuvo: komandoms teko įdomiai prisistatyti, sudaryti įmonės balansą, suformuoti europadėklą, suformuoti ir sutvirtinti gofro dėžę, parinkti sąlygas krovinio transportavimui… Bet ar verta plėstis – juk tie terminai mums, nieko neišmanantiems apie logistiką, byloja lygiai tiek pat, kiek ir detalus pasakojimas apie baletą. Verčiau pasidžiaukime: mūsų vaikinai užėmė 2-ąją vietą, ir parvežė į mokyklą sidabru dvelkiančius apdovanojimus. O jeigu rimtai, tai buvo apdovanoti garbės raštais, nugalėtojų taurėmis bei vertingomis dovanomis. Na o prizines vietas užėmusių komandų kapitonai dar buvo apdovanoti ir neįtikėtinai įdomiais, išskirtiniais prizais – jiems buvo sudaryta galimybė pasiplaukioti apsivilkus hidrokostiumus.

Kol mokiniai sprendė teorines užduotis ir atliko praktinius darbus,  profesijos mokytojos Gražina Kazlauskienė ir Bronislava Valančienė taip pat neleido laiko veltui – mokinius lydėjusiems mokytojams buvo organizuota pažintinė apžvalginė ekskursija po AB KLASKO terminalus, AB „Klaipėdos Smeltė“ kranų operatorių mokymo centrą, taip pat jie klausėsi paskaitos apie anglų kalbos ir profesinio rengimo dalykų  integravimo galimybes.

Konkursą filmavo LRT kultūros televizijos kanalo operatoriai, tad tikėtina, kad savo mokyklos atstovus galėsime pamatyti šeštadienio rytą laidoje „Pažvelk į profesiją kitaip“.