Verslas prasideda nuo idėjos

Verslas prasideda nuo idėjos

Š. m. vasario pabaigoje – kovo pradžioje mūsų mokyklos antrakursiai Viktorija Šerniauskaitė, Oliandras Nazarovas ir Pijus Strukčinskas dalyvavo Erasmus+ mobilumo projekto „Nuo idėjos iki verslo“ (Nr. 2017-1-LT01-KA102-034872) stažuotėje Maltoje. Ši stažuotė – puikus tramplinas svajojantiems apie savo verslą, nes jos metu mokiniai atliko praktiką didžiulę verslo patirtį turinčiose smulkiojo verslo įmonėse, kur jiems buvo sudaryta galimybė pasijusti tikrais verslo pasaulio atstovais – iš arti, netgi iš vidaus pamatyti, kaip organizuojamas smulkus verslas, orientuotas į poilsį ir turizmą, klientų aptarnavimą ir paslaugų jiems teikimą. Tokia praktika – tikra verslumo mokykla. Jos metu stažuotės dalyviai taip pat pagerino ir savo anglų kalbos gebėjimus, įgijo tarptautinio bendravimo patirties, tapo labiau savimi pasitikintys, iniciatyvesni bei tolerantiškesni aplinkinių atžvilgiu.

Vis dėlto trijų savaičių trukmės stažuotė buvo ne tik įtemptas praktinis darbas. Laisvalaikiu mokiniai keliavo po šalį – vyko į apžvalginę ekskursiją atviru autobusu (priminsime, kad Malta – Viduržemio jūros saloje įsikūrusi valstybė, ir tuomet, kai pas mus kėpso didžiulės pusnys, ten danguje vartosi saulutė ir būna pati tikriausia vasara), aplankė sostinę Valetą, laivu plaukiojo po Didįjį Valetos uostą, susipažino su šalies kultūra, istorija, gamta, virtuve bei be galo maloniais ir šiltais žmonėmis.

Pasibaigus stažuotei visi jos dalyviai gavo Europass mobilumo dokumentus ir priimančiųjų partnerių sertifikatus –  tai labai svarūs dokumentai, ir jie, kartu su įgyta patirtimi, neabejotinai pravers ateityje.