Informacija apie įgyvendinamą projektą

Informacija apie įgyvendinamą projektą

Mūsų mokykla, kartu su VšĮ Kretingos technologijos ir verslo, Žeimelio žemės ūkio, Zarasų žemės ūkio, Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės paslaugų ir verslo bei Alantos technologijos ir verslo mokyklomis šiais mokslo metais toliau įgyvendina virėjo specialybės profesijos mokiniams bei jiems dėstantiems mokytojams skirtą profesinės kvalifikacijos tobulinimo projektą ,,Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo” (Nr. 2018-1-LT01-KA102-046718)

Jo koordinatorius yra IĮ ,,Erasmus plius“.

Projekto tikslai ir uždaviniai yra kelti virėjo mokymo programos profesijos mokytojų kompetencijas dėstant pagal modulines virėjo mokymo programas, absolventams, kvalifikaciją įgijusiems ne pagal modulinę mokymo programą, užtikrinti ErasmusPro praktiką, kuri leis užpildyti susidariusias mokymosi spragas, nes senoji mokymo programa nebeatitinka šiandienos darbo rinkos reikalavimų, o taip pat plėsti garsiausių Europos virtuvių – Italijos ir Prancūzijos – žinomumą tarp Lietuvos būsimųjų virėjų, organizuojant projekto dalyvių atviras pamokas, profesinio meistriškumo konkursus.

Visa tai leis didinti profesinio mokymo patrauklumą, kelti virėjo profesinį prestižą, ugdyti profesijos mokytojų ir mokinių kūrybiškumą, iniciatyvumą ir bendradarbiavimą bei plėsti informaciją apie Europos istoriją ir vertybes, stiprinant Europinės tapatybės jausmą.

 

Projekto pagrindinės veiklos – virėjo mokymo programos profesijos mokytojų vizitai į šalis, kurių virtuvė yra labiausiai vertinama visoje Europoje: 5 dienų vizitai į Italiją (12 profesijos mokytojų)

ir Prancūziją (12 profesijos mokytojų), virėjo mokymo programos absolventų ErasmusPro (90 dienų) mobilumo vizitai į žymiausių Europos virtuvių šalis (12 dalyvių stažuosis Italijoje arba Prancūzijoje), bei atvykstamieji virtuvių šefų iš Prancūzijos ir Italijos vizitai į Lietuvą.

Bendra projekto dotacijos suma yra 108 264,00 EUR.

Projektas vykdomas 12 mėnesių (nuo 2018-06-01 iki 2019-05-31)

Sekite naujienas: apie dalyvių atranką ir pasiektus rezultatus informuosime atskiromis žinutėmis.