Mūsų rugsėjis

Mūsų rugsėjis

Na štai,- permainos, kurios atrodė taip toli ir sunkiai įsivaizduojamos, įvyko:  mūsų mokykla padidėjo, išsiplėtė, tapo dar spalvingesnė, dar patrauklesnė. Mokslo metus rugsėjo 3 d. joje pradėjo net 696 moksleiviai: 260 – paslaugų ir turizmo skyriuje Šilutėje (92 iš jų – buvę Žemaičių Naumiesčio skyriaus mokiniai), 356 – žemės ūkio ir transporto skyriuje Pagryniuose, 130 – žuvininkystės praktinio mokymo centre Žemaičių Naumiestyje. Trylikos skirtingų specialybių šiais mokslo metais mokosi net 39 grupės mokinių. Grupių dydis svyruoja nuo 7 iki 37 mokinių.

Mokinių gretas papildė net 287 pirmakursiai: 165 įstojo į žemės ūkio ir transporto skyrių Pagryniuose, 122 – į paslaugų ir turizmo skyrių (įskaitant buvusio Žemaičių Naumiesčio skyriaus mokinius). Pati populiariausia buvo žuvininkystės verslo darbuotojo mokymo programa – ją pasirinko net 64 mokiniai.

Atrodo, jau prisijaukinome ir mokinių priėmimo per LAMA BPO tvarką – viskas ėjosi sklandžiai ir be problemų. O jei jos ir iškildavo, būdavo operatyviai išsprendžiamos.

Pagausėjo ir mokytojų būrys – dabar nuskambėjus skambučiui jų į klases pas mokinius išeina net 64.

Mokslo metų pradžia niekada nebūna lengva. Kupina rūpesčių ji ir šiemet, nes vienu ritmu pradėjo gyventi dvi atskiros mokyklos, startavo etatinis mokytojų darbo apmokėjimas, nes kraustomės ir kuriamės naujose erdvėse, stengiamės susigyventi su permainomis, naujais kolegomis, nauja aplinka. Tačiau niekur nedingo ir niekaip nepasikeitė skambutis. Pamoka vis dar trunka 45 minutes. Koridoriuose aidi jaunatviški balsai, kaukši mokytojų batelių kulniukai. Šnara vartomos knygos. Už langų gelsta ir krinta medžių lapai. Rugsėjis… Mūsų visų ateities pradžių pradžia…

Taip,- mes vėl mokomės, apie ateitį galvojame ne šiaip sau prabėgomis, bet atkakliai ir kantriai siekdami žinių. Nes tai, ką savo labui padarome šiandien, su kaupu mums sugrįš rytoj ar po metų kitų. Todėl VALIO rugsėjui! Mokyklinis gyvenimas tęsiasi!