Paminėta Tarptautinė tolerancijos diena

Paminėta Tarptautinė tolerancijos diena

Š.m. lapkričio 12-16 dienomis paslaugų ir turizmo skyriuje vyko renginiai, skirti Tarptautinei tolerancijos dienai paminėti. Šių metų tolerancijos simboliu tapo raktas, todėl visą savaitę buvo stengiamasi šiuo raktu išlaisvinti ir atverti savo širdis tolerancijai,  gėriui, pakantumui, kantrybei, supratimui, kuo daugiau dėmesio ir daug laiko skirti tarpusavio santykiams, pagarbiam bendravimui.

Tolerancijos savaitės atidarymu tapo apsilankymas Šilutės Liuteronų bažnyčioje. Joje didelį būrį mokinių ir mokytojų maloniai priėmė kunigas Remigijus Šemeklis. Po muzikinio fono, kurį sukūrė pats kunigas, sekė bažnyčios istorija, freskos apibūdinimas, o vėliau buvo kalbama apie toleranciją –  kaip ją supranta ir ką ji reiškia religinei bendruomenei, pačiam kunigui.

Po pabuvimo tokioje šventoje vietoje abejingų neliko, visi buvo pakylėti, susimąstę ir džiaugėsi kunigo R. Šemeklio nuoširdumu.

Ketvirtadienį mokiniai rinkosi mokyklos fojė, kur išklausė tolerancijos himną, trumpą informaciją apie Tolerancijos dienos atsiradimo istoriją, nuoširdų skyriaus vedėjos Vilmos Grigonienės žodį, kuris tarytum sujungė žmonių santykius į vieną visumą, o gal ir parodė kelią, kaip būtų galima gyvenimo keliu eiti be kliūčių, neskaudinant vieniems kitų.

Renginio pabaigoje kiekvienas renginio dalyvis pakabino į bendrą langą savo raktą su palinkėjimu, pasivaišino saldumynais ir atvėrė savo širdis geresniam, gražesniam gyvenimui.