Svečiuose – šefas iš Prancūzijos Louis de Dompsure

Svečiuose – šefas iš Prancūzijos Louis de Dompsure

Gruodis mokykloje tiesiog kupinas įvykių, renginių, spalvų, šviesų,  įspūdžių ir veiksmo.

Štai 3 – 4 dienomis Paslaugų ir turizmo skyriuje viešėjo svečias – šefas ir maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojas iš Paryžiaus Rungis pameistrystės centro Louis de Dompsure. Šis vizitas – Erasmus+ programos mobilumo projekto ,,Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo” (Nr. 2018-1-LT01-KA102-046718), kurį šiais mokslo metais kartu su dar penkiomis Lietuvos profesinėmis mokyklomis įgyvendina mūsų mokykla, dalis. Džiugu, kad tokio atvykstamojo vizito būdu projekto veiklose galėjo dalyvauti visi mokykloje besimokantys virėjo specialybės mokiniai bei juos mokančios profesijos mokytojos. Net dvi dienas mokomoji virtuvė buvo pilna žmonių ir sklidina žuvies kvapo, nes būtent žuviai bei jos patiekalams buvo skiriamas visas dėmesys. O ir žuvis buvo ne kokia nors norvegiška lašiša ar šaldyta skorpionžuvė. Toli gražu! Žuvis buvo užauginta žuvininkystės praktinio mokymo centre. Ir buvo nepaprastai gera matyti, kaip sklandžiai veikia visa „grandinė“: užauginta, išskrosta, paruošta, pagaminta ir patiekta mūsų pačių mokykloje, mūsų mokinių ir mokytojų rankomis, tik… pasinaudota prancūzų virtuvės paslaptimis bei šefo iš Prancūzijos patirtimi.

Taip, tikrai, iš žuvies galima padaryti tikrus nuostabaus skonio stebuklus. O tai, ką išmokome, būtinai panaudosime virtuvėje: gamindami sau, savo šeimos nariams, svečiams ar būsimiesiems klientams, kai baigę mokyklą pradėsime savo profesinę karjerą, nes žuvies iš tiesų turėtume valgyti gerokai dažniau.

Beje, galime didžiuotis: mūsų mokykla svečiui padarė didžiulį įspūdį. Louis de Dompsure džiaugėsi šiltu priėmimu, smalsiais ir darbščiais mokiniais, kūrybingais ir profesionaliais mokytojais, puikia mokomąja virtuve, neprilygstamu žuvininkystės praktinio mokymo centru, jo įranga, žuvimis ir atsidavusiu savo darbui profesijos mokytoju Jonu Dygliu, mokomojo restorano veikla, sklandžiu visų grandžių darbu, įgyvendinamais projektais. Visa tai paskatino svečią priimti galutinį sprendimą kartu su savo pameistrystės centro mokiniais dalyvauti Eramus+ programoje ir atvykti naujų kompetencijų įgyti Lietuvoje, mūsų mokykloje. Tad galime tikėtis, kad jau kitais mokslo metais turėsime nemažą būrelį mokinių iš Prancūzijos.

Kartu su svečiu virtuvėje darbavosi ir kvalifikaciją tobulino profesijos mokytojos iš VšĮ Kretingos technologijos ir verslo bei Žeimelio žemės ūkio mokyklų.

Dalintis žiniomis yra smagu.